20463 Posts in 3435 Topics - by 6848 Members - Latest Member: ninjastryk

Author Topic: Transfering galaxies to second PC  (Read 198 times)

rzemic

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Transfering galaxies to second PC
« on: July 19, 2017, 08:48:51 AM »
Hello,

I wonder if anyone managed to play Avorion on more than 1 PC. I tried copying galaxies and ships from Roaming folder to my second pc but when i try to load game i always start fresh with only drone and no progress from other pc. Is there a way to move all progress between 2 pcs??

Thanks:)

Hammelpilaw

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 142
    • View Profile
    • Scrap Yard - Factory calculator
Re: Transfering galaxies to second PC
« Reply #1 on: July 19, 2017, 10:03:42 AM »
Hi, the way you tried should work fine... did you use the same Avorion version on both pc? Copying the galaxy folder is the common way transfering/backing up a galaxy. The ships folder is not required for that, it only contains the saved ships that you can load it in ship editor.

rzemic

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Transfering galaxies to second PC
« Reply #2 on: July 19, 2017, 11:15:57 AM »
Hi,

Yes i used same version both times. Will try to fugure something out or maybe cleaqn install will do the work:)

Well,

I just did fresh install on both PCs .new save and still same problem:( , anyone had similar or maybe solution??
« Last Edit: July 19, 2017, 05:53:47 PM by rzemic »

snacker

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Transfering galaxies to second PC
« Reply #3 on: July 19, 2017, 10:51:17 PM »
I have copied the galaxy folder a few times to reset the whole game to a previous state so it strange that it isn't working for you. Are you really sure all the contents of that folder is copied correctly? I would check if the folders are the same size on both PC's and contain the same number of files and sub-folders.

jasonthebadger

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Transfering galaxies to second PC
« Reply #4 on: July 20, 2017, 07:12:02 AM »
I wonder if it's the save-game bug.
On your old PC, did it have the Alliance update or the previous?

rzemic

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Transfering galaxies to second PC
« Reply #5 on: July 20, 2017, 08:44:39 AM »
Hello,

Guys i did fresh install once more and now it works. Dont know what was the problem tbh. Thank you for all the help:)