Author Topic: [MOD][OPW] Overpowered Weaponry  (Read 12462 times)

Laserzwei

  • Sr. Member
  • ****
  • Status:
    Offline
    Posts:
    397
    • View Profile
on: March 16, 2017, 11:53:01 AM
This mod is not up to date anymore.
For an up to date weapon modification example look here:
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1682482035

armed
/laser:
Spoiler: show

/railgun:
Spoiler: show

They come with 50% shield pen. They sometimes don't do damage to targets- reason unknown.

/rockets:
Spoiler: show

The reach of the rockets is displayed wrong. Their reach depends on velocity times lifetime and has a grand total of 30km at 15sec. Lifetime.

/chaingun:
Spoiler: show

The perfect anti-fighter weapon- or whatever else is in its way :D


Unarmed
/mining:
Spoiler: show

digs out 2x the displayed amount of Ore!

/salvaging:
Spoiler: show

salvages 2x the worth of an component!


/cheat   gives easy access to:
Code: [Select]
Entity():addScript("data/scripts/lib/entitydbg.lua")

I used Ohm/DPS for displaying the stats.
The Bonus Effects are randomly applied.

The reasons behind this mod are threefolded:
1) Server admins might want to have such OP wepons.
2) I needed weaponry to easily test the destruction of strong enemies.
3) Showing how to mod weapons for other modders.

installation:
The mod consists only of commands.
Therefore all scripts belong into /Avorion/data/scripts/commands/. By default they are only availabe to admins(or the player of an singleplayergame)

Version history
--1.1
  -added /cheat
--
-release

License
Public Domain
« Last Edit: July 04, 2019, 05:52:07 PM by Laserzwei »
My Mod Collection
My Discord     screw google captcha
My Github
Questions?
> PM me here on the forums!



Laserzwei

  • Sr. Member
  • ****
  • Status:
    Offline
    Posts:
    397
    • View Profile
on: March 16, 2017, 11:53:16 AM
-reserved-
My Mod Collection
My Discord     screw google captcha
My Github
Questions?
> PM me here on the forums!



Enzo Matrix

  • Full Member
  • ***
  • Status:
    Offline
    Posts:
    169
    • View Profile
on: March 16, 2017, 01:51:39 PM
oh wow... could mine a whole asteroid field just sitting there lmao



techstepman

  • Newbie
  • *
  • Status:
    Offline
    Posts:
    11
    • View Profile
on: March 17, 2017, 07:42:27 AM
I'd like to test this but...whats the actual command? Excuse me im quite new to this game so could someone please write down the command? I cant figure out what to type.
« Last Edit: March 17, 2017, 09:08:54 AM by techstepman »



Laserzwei

  • Sr. Member
  • ****
  • Status:
    Offline
    Posts:
    397
    • View Profile
on: March 17, 2017, 09:43:10 AM
The command name is the same as the filename
My Mod Collection
My Discord     screw google captcha
My Github
Questions?
> PM me here on the forums!



techstepman

  • Newbie
  • *
  • Status:
    Offline
    Posts:
    11
    • View Profile
on: March 18, 2017, 08:53:09 PM
The command name is the same as the filename

so I just type "chaingun" in game and that's it? I don't think so but i'll go try it.



Laserzwei

  • Sr. Member
  • ****
  • Status:
    Offline
    Posts:
    397
    • View Profile
on: March 19, 2017, 12:53:02 PM
"/chaingun"
commands always start with "/"
My Mod Collection
My Discord     screw google captcha
My Github
Questions?
> PM me here on the forums!



techstepman

  • Newbie
  • *
  • Status:
    Offline
    Posts:
    11
    • View Profile
on: March 19, 2017, 09:47:35 PM
"/chaingun"
commands always start with "/"

thanks man...most commands are a bit more than just a word so I though it would be something else than just that. Anyway thanks again and please excuse the noobness.



Keklily

  • Newbie
  • *
  • Status:
    Offline
    Posts:
    4
    • View Profile
on: April 04, 2017, 11:30:24 PM
this would be even better if you could make it so you can customise them.



Laserzwei

  • Sr. Member
  • ****
  • Status:
    Offline
    Posts:
    397
    • View Profile
on: August 07, 2017, 04:28:50 PM
updated for 0.12.7 r8782
[Changes]
  -added /cheat
My Mod Collection
My Discord     screw google captcha
My Github
Questions?
> PM me here on the forums!



DMCain

  • Newbie
  • *
  • Status:
    Offline
    Posts:
    1
    • View Profile
on: August 19, 2017, 09:30:31 AM
this would be even better if you could make it so you can customise them.

I would like to see this as well.  I've been trying to figure it out on my own, but all I've done is break stuff.  :(



Zurini

  • Newbie
  • *
  • Status:
    Offline
    Posts:
    1
    • View Profile
on: August 19, 2017, 10:11:11 AM
Why shouldn you coustemize them? you can even open the commands with editor and there you can change the numbers or Materials of the weapon which you would like.


sry bad eng



Mattoropael

  • Newbie
  • *
  • Status:
    Offline
    Posts:
    15
    • View Profile
on: August 27, 2017, 12:39:35 PM
Why shouldn you coustemize them? you can even open the commands with editor and there you can change the numbers or Materials of the weapon which you would like.


sry bad eng

You can't:
  • Select some of the bonus stats (extra shield/hull damage, etc.) (A lot of them are overrode by the stats enforced by the script, but some aren't)
  • Select the model used (i.e. how many barrels, the type of barrel and how they're arranged)

I have however found a way to force synchronized shooting for multi-barrel turrets (or force it off to increase RoF) by adding this line:
Code: [Select]
turret.simultaneousShooting = true
« Last Edit: August 27, 2017, 12:43:45 PM by Mattoropael »



Zarakynel666

  • Newbie
  • *
  • Status:
    Offline
    Posts:
    4
    • View Profile
on: September 11, 2017, 03:46:42 AM
This may (will) sound stupid, but i haven't installed a mod before, and i cant work out how to go from here to weapons in game. I thought i did it right, but then nothing happened server side. (i am of course admin on the said server)



nutnnut

  • Newbie
  • *
  • Status:
    Offline
    Posts:
    7
    • View Profile
on: September 13, 2017, 04:04:59 PM
Idk if linking to another mod is allowed here, but anybody wanting a fully customized turret can check out this little command i (partially)made.

You can even change color!!! :D

https://www.avorion.net/forum/index.php?topic=3748